Glasreliëf geïnspireerd op een schilderij van de familie

Op een ruwe steen zijn vijf vlinders gemonteerd. De vlinders zijn gemaakt door de familie onder begeleiding van Dominiek.

Glas en versteend hout uit de Himalaya

Op een voet van versteend hout uit de Himalaya staat een vrij bewegend object van betonijzer met een patchwork van in reliëf gesmolten glas.

Zee van glas

Geinspireerd op de zee, een baken in hun leven. Dominiek heeft bij een bestaande grafsteen een liggende steen van Maduro Gold ontworpen met als inspiratie het strand. Waar met een stok in het zand harten door de familie zijn gemaakt, die weer in de steen zijn geslepen en ingekleurd. De steen is gebrand. De driedelige zee van blauw glas verandert van diepte door de lichtinval. Het ovengevormde glas bestaat uit meerdere lagen.

Glazen ballon

Glazen ballon voor een kindergrafje.

Een wervelwind van ovengevormd glas

Een wervelwind van ovengevormd glas, met flagstones. De kinderen van de overledene hebben symbolen onder begeleiding van Dominiek gemaakt. Hoog gebakken, vorstbestendig.

In reliëf versmolten

Een deel van de glasverzameling van de overledene in reliëf versmolten; deze verlijmd op floatglas in rvs gevat op een Visconti White sokkel.

Kindergrafje

Bullseye glas in reliëf gesmolten, 3 cm dik, met een insluiting van een gekleurd glas sterretje. Rvs bevestiging op een hand gehakte steen: Visconti White.

Vlinder met cirkels

Cirkels van de steen donker Labrador. Geïnspireerd op een tekening van de famillie. Staand een licht gebogen plaat van rvs met gegraveerde tekst. Daarop een vlinder van ovengevormd glas.

Glazen ster

De glazen ovengevormde ster verbeeldt het gezin. De foto van de overledene is omringd door handgeschreven teksten van de nabestaanden, alles in glas gebrand.

Kindergrafje 2

Keramisch (ko)nijn op de maan. Hooggebakken, vorstbestendig.

Urn monument

Urn monument voor in een collumbarium. De urn bestaat uit de rvs voet met daarop een beeld van glas uit 2 delen, een stronk hout met een weg vliegende vlinder. De bloemenstrook van glas is geïnspireerd op een traditioneel Hongaars borduurwerk.

Glazen vlinder

Zuiltjes met een glazen vlinder, een witje. De tekst is gezandstraald en ingekleurd in de transparante golven. De familie heeft zelf de omranding verzorgd.

Staan als een rots

Samen met de familie heeft Dominiek een zwerfkei uit gezocht: Tauern Grün. De profielen van hen beiden en hun gedicht zijn in de glasplaat gezandstraald en ingekleurd. De kinderen hebben keramische keien onder begeleiding van Dominiek gemaakt met ieder hun persoonlijke tekst of tekening. Hoog gebakken, vorstbestendig.

De zee

De zee, het water, een boot op de golven, het verlangen…. Ovengevormd glas en RVS 316, tekening en tekst gelaserd.

Patchwork

Het glasobject is geïnspireerd op de passie voor patchwork. De familie heeft onder begeleiding van Dominiek de glazen vlinder gemaakt.

Voor altijd verbonden

Keramisch object, hoog gestookt, op een Impala sokkel. De familie heeft onder begeleiding van Dominiek de sterren en motor gemaakt.

Glazen hortensia’s

Liggende steen van Maduro Gold, gepolijst, ruw en gebrand. Het profiel ligt verhoogd op de steen. De familie heeft onder begeleiding van Dominiek de ovengevormde glazen hortensia’s gemaakt.

Steen van glas

Glasreliëf geïnspireerd op een schilderij van de familie. Glas is 3,5 cm dik en in kleurlagen gesneden en versmolten in een mal. Granieten gezoete steen met tekst en klein bronzen beeldje.

In gesprek

Mensen in connectie met elkaar. Drie panelen gefused glas met diverse kleurlagen gesneden om diepte te creëren.

Link bij gedenkteken

Susana

Happy Bellies als inspiratiebron, ovengevormd glas in relief gesmolten gemonteerd op een steen van donker labrador. Het glazen hart is opgebouwd uit verschillende symbolen.

Link bij gedenkteken

Teun

Met een tekening van moeder als inspiratie een rvs figuurtje waar een glazen vliegervorm de top is. Familie heeft zelf meegeholpen met het vervaardigen van het monumentje onder begeleiding van Dominiek.

Link bij gedenkteken

De heldere zon

De heldere zon tegen de lucht, een persoonlijke gedachte in de vorm van een gedicht op de staande glasplaat. De glazen vlieger die de ultieme vrijheid kiest met daarin vogels en wolken. De steen van de bovengrondse grafkelder is van Maduro Gold.

Titel

Partners

Het gedenkteken is geïnspireerd op een foto van beiden samen. De Maduro Gold steen heeft verschillende bewerkingen ondergaan: gehakt, gebrand en de randen zijn gepolijst. Daardoor krijg je een verschillende kleur en oppervlakte beleving.

Link naar pagina

Werkwijze

Dominiek Steinmeijer maakt zeer persoonlijke gedenktekens van glas, steen of ander materiaal. “Het moet een plek worden om van te houden”, zegt ze. “Anders plaats je toch geen gedenkteken.”     Haar eerste grafmonumenten ontwierp ze voor mensen in haar eigen vriendenkring.

 

 

Ze wordt voor het ontwerpen en vervaardigen van een gedenkteken gevraagd omdat vormgeven haar vak is, ze veel van materialen afweet en – wat het belangrijkste is – het talent heeft om te luisteren en zo een gedenksteen te ontwerpen waar de familie de overledene in herkent.

 © Copyright 2018 - Dominiek Steinmeijer