Kunstenaar en docent Dominiek Steinmeijer geeft workshops Edelsmeden en Schilderen met glas en langere cursussen Edelsmeden en Glas Fusen aan het Haarlems Kunst Atelier.

Wil je hieraan meedoen, in je eentje of met een groepje? Meld je dan aan via het formulier onderaan de pagina!
De workshopdata en tijden zijn in overleg, de grootte van groep is minimaal 4 en maximaal 6 personen. Workshops kunnen plaatsvinden overdag, ‘s avonds en in het weekend.
De prijzen zijn inclusief materiaal en koffie en thee.

IMG_3658WORKSHOPS EDELSMEDEN

Wat is leuker dan je eigen zilveren sieraad te maken? Dat kan in verschillende workshops. Je gaat na afloop van de workshop naar huis met een uniek zelfgemaakt zilveren sieraad.

Op het Kunstencentrum is een professioneel ingericht atelier voor edelsmeden, waar je de kneepjes van het vak snel onder de knie hebt.

 

IMG_36861) Maak een zilveren ring
In 1 dagdeel ontwerp en maak je een zilveren ring. Dat begint met een strook zilver en van daaruit bewerk je je zelf ontworpen ring met de hamer, wals of polijstmotor. Tijdens deze workshop leer je verschillende edelsmeedtechnieken.
€55,- per persoon (minimaal 4 personen, maximaal 6 personen)
inclusief 7 gram zilver & koffie/thee + iets lekkers.

 

 

 

IMG_3719b2) Maak een zilveren hanger of broche
Tijdens deze workshop van 1 dagdeel krijg je een strook zilver en  maak je daaruit naar eigen ontwerp een hanger of een broche. Je zaagt, boort, soldeert, vijlt en polijst.
€60,- per persoon (minimaal 4 personen, maximaal 6 personen)
inclusief 10 gram zilver & koffie/thee + iets lekkers.

 

 

 

IMG_36643) Maak een zilveren armband
Tijdens deze workshop maak je een armband vanuit een strook zilver. Je kunt een armband met meerdere schakels maken of je kiest voor twee à drie smalle rinkelbandjes, verschillend bewerkt. Je zaagt, slijpt en polijst.  Door te hameren, walsen en polijsten werk je je armband af.
€60,- per persoon (minimaal 4 personen, maximaal 6 personen)
inclusief 10 gram zilver & koffie/thee + iets lekkers.

 

 

 

 WORKSHOPS SCHILDEREN MET GLAS

IMG_3696bSchilder met glas en maak je eigen glaskunst
Glas is een veelzijdig inspirerend materiaal en met al die kleuren Bullseye glas lik je je vingers af! Tijdens deze workshop leer je glas snijden en leg je met je zelf gesneden glas op een speciaal geprepareerde ovenplaat een kleurrijke compositie. Vervolgens gaat je glas in de oven op 790 graden en wordt het versmolten, gefused. Dominiek werkt je glas object af en verlijmd het, zodat het een staande sculptuur wordt.
€115,- per persoon (minimaal 4 personen, maximaal 6 personen)
inclusief glas & koffie/thee + iets lekkers.

 

 

 

 

Daarnaast zijn er ook langere cursussen, deze zijn al begonnen maar je kunt altijd nog instappen.

Wanneer je je hebt aangemeld, neem ik contact met je op voor beschikbare data en wensen.