Persoonlijke gedenktekens van glas en steen.

Bij het overlijden van een partner, ouder of kind sta je bij het graf of urngraf voor de keuze wat voor een gedenkteken er wordt geplaatst. Wat voor gedenkmonument past er bij de overledene? Wordt het een grafsteen? Een zerk? Of toch een gedenkmonument?
Op de meeste begraafplaatsen is veel mogelijk qua ontwerp en materiaal voor een gedenkmonument.

Voor een grafmonument is belangrijk dat het, ondanks alles, een plek wordt om van te houden. Niet alleen nu, maar ook nog over jaren.

Dominiek Steinmeijer ontwerpt en maakt in nauw overleg met de familie een uniek gedenkteken geïnspireerd op de overledene. Dit doet ze door goed te luisteren en de verhalen te vertalen in een ontwerp.
Dit ontwerp bespreekt zij met de familie en ze maakt desgewenst een voorbeeld. Ondertussen vraagt Dominiek vergunning aan bij de begraafplaats. Na toestemming gaat het gedenkteken in productie. Als je dit wilt, kan je onder begeleiding van Dominiek zelf mee werken aan het verwezenlijken van het gedenkmonument. Ook kinderen kunnen zo op deze manier vaak hun steentje bijdragen in dit proces. Wanneer het gedenkteken klaar is, wordt het geplaatst met behulp van een gespecialiseerd bedrijf.

Dominiek wordt voor het ontwerpen en vervaardigen van een gedenkteken gevraagd omdat vormgeven haar vak is, ze veel van materialen af weet en – wat het belangrijkste is – het talent heeft om te luisteren en zo een gedenksteen te ontwerpen waar de familie de overledene in herkent.


Wil je meer informatie over een gedenkteken voor een naaste? Neem vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek.